2019-07-23 – Het kappen van 104 bomen tussen de Madesteinweg, Lozerlaan en de Nieuwe Weg te Den Haag

2019-07-23 – Aangevraagd, tussen de Madesteinweg, Lozerlaan en de Nieuwe Weg te Den Haag

Het uitvoeren van werk of werkzaamheden tussen de Madesteinweg, Lozerlaan en de Nieuwe Weg en het kappen van 14 bomen (stamomtrek 62cm-177cm) en 90 bomen (stamdiameter 13cm-110cm) ten behoeve van de aanleg van een Natte Ecologische zone, verleggen van een waterkering en aanpassen van wandel en ruiterpad

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2019-182921.html

Please follow and like us:

2 thoughts to “2019-07-23 – Het kappen van 104 bomen tussen de Madesteinweg, Lozerlaan en de Nieuwe Weg te Den Haag”

 1. geachte gemeente
  ,
  Vanmiddag op weg naar de heemtuin Madestein ben ik ontzettend boos geworden van were het felt dat u langs de Lozerlaan en Madesteinweg populieren aangeeft om te worden gekapt. Ik ben bomendeskundige, 10 jaar gewerkt in Nationaal Park De Biesbosch als hoofd van beheer. Ik ben nauw betokened geweest bij de aanleg van de parken langs de Lozerlaan, die als ecologische groenstructuur door het voormalige ministerie Van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk met veel subsidie geld zijn aangelegd. Fijn te constateren dat er nu zoveel mensen hiervan genieten. Nu Geert u aan dat de bomen onder andere moeten wijken als aanleg van een ecologische zone. Ik kan daar de logica en de zin niet van begrijpen. De populieren zijn gezond, vormen geen gevaar voor het verkeer, er is geen takval, ze staan niet in de weg, kortom waarom moeten daze populieren weg.
  Ze kunnen in deze staat nog wel 50 jaar of meer meegaan.
  Ik maak daarom bezwaar tegen uw voorgenomen kap van deze gezonde bomen. Ik last het bij deze mail niet zitten, maar zal veel instanties hiervan op de hoogte brengen. Deze bomen heb ben helaas geen stem, daarom kom ik voor hen op. Ik heb in mijn kennissen kring diverse bomendeskundigen die net zo met mij evens sullen zijn dat het kappen van deze bomen niet het geoogde doel geeft. Stop het geld better in het beter onderhoud van de bestaande bomen in het recreatiegebied van de Uithof, Madestein en Wennetjessloot.

  Ik wil gaarne met u op locatie geen kijken en uw overwegingen aanhoren waarom deze bomen gekapt moeten worden.

  Hoogachtend, Hans Thiebou, 0703946764, 0638192595

  1. Hans dank voor uw inspanning. Heel goed en heel blij mee.
   De kap is werkelijk onzinnig en gemeente houdt er zeer twijfelachtige beweegredenen op na.
   Ik hoop dat u in het gelijk wordt gesteld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *